7 lillesoovitust talvehooajaks

Päevad muutuvad aina lühemaks ja hämaramaks, kodu soojuses ja õdususes veedetud õhtud selle eest aga pikemaks. Kaamos tahab meid mõneks ajaks taas enda embusesse peita, et saaksime kevadel koos esimeste õitega puhanuna ja energilisena välja ilmuda. Seniks aga saame koduseinte vahele värvi ja helget energiat tuua värskete lilledega, mis on meile ka talvel saadaval nagu näiteks klassikalised roosid või hoopis eksootilised tsümbiidiumid.
Telli pildil olev kimp: Talvine päeva kimp.

Kui sulle meeldisid meie hooajalised lillesoovitused sügiseks, siis leiad sa kindlasti ka siit artiklist häid soovitusi talvehooajaks!

  1. Ratsuritäht

    Ratsuritähe sügavpunased õielehed lisavad kuhjaga vürtsi talvistele aknasilmadele. Oma olemuselt on need lilled sarnased liiliatele, kellega nad ka kaugelt suguluses on, ent ratsuritähest õhkub rohkem tugevust ja julgust.

    Ratsuritähed pakuvad silmailu üpris pikaks ajaks, püsides vaasis värskena lausa kuni 2 nädalat.
    Lõikelilli leiab peale populaarseima särtsaka punase ka heledamates toonides - õrnvalgest beebiroosani ning lisaks on saadaval ka mõned kirjud varieteedid. Ratsuritäht on suurepärane lill, millega talvel ja pühadeajal kodu ehtida, ning garanteerime, et jõululaua keskse dekoratsioonina lööb ta kõik külalised pahviks!

    Telli pildil olev seade ratsuritähe, igihalja küpressi, hüatsindi ja jõulutähega - Tähtede valguses.
  2. Tulbid

    Teadagi on tulbid igaühe kevadised lemmikud, aga õnneks on nad Interflora lillepoes saadaval ka talveperiooditi, sest saame neid lilli kasvuhoones kasvatada igal hooajal. Kui mõtleme tulpidele, siis ilmselt tuleb silme ette pilt Hollandi värvilistest tulbipõldudest kogu omas hiilguses. See on vaatepilt, mida iga inimene kord oma elus näha võiks, nii et soovitame järgmine aprill või mai sammud Hollandi poole seada, et need värvilised põllud oma silmaga ära näha. Maailmas on kokku üle 800. erineva tulbiliigi pea igas värvitoonis, mida ette suudame kujutada. Võid kindel olla, et vahva värvika tulbikimbuga teed kingisaaja koheselt rõõmsamaks, nii et üllata oma armsaid sõpru ja saada neile kulleriga lilled!
  3. Tsümbiidiumid ja orhideed

    Tsümbiidiumid on ühed esinduslikumad taimed eksootilisest orhideede perekonnast. Need õiterohked lilled on äärmiselt elegantsed ja pakuvad meile kauaks silmailu, püsides vaasis värskena 2-4 nädalat. Looduses võib neid leida troopilisest ja lähistroopilisest kliimavöötmest, Aasiast Austraaliani. Need lilled muudavad iga talvise lillekimbu koheselt eriliseks ja silmapaistvaks sümboliseerides luksust, ilu ja tugevust. Tsümbiidiumid jätavad oma kaunite õrnade õielehtedega sügava mulje igale inimesele. Lilli leiab mitmetes toonides, aga soovitame värvivalikut tehes arvesse võtta erinevate toonide sümbolistikat ja tähendust. Valge lilleõis on näiteks puhtuse, nooruslikkuse ja rahu sümboliks. Roosa seevastu esindab aga õrnust, naiselikkust ning elegantsi. Traditsiooniliselt sümboliseerib punane värv ikka armastust, romantikat ja julgust.

  4. Hüatsint

    Hüatsindid võluvad sind ära enda imelise lõhnaga enne, kui nende kaunitele õitele üldse tähelepanu pöörata jõuad. Neid lilli seostatakse kevade ja uuestisünniga, end hüatsindid on Interflora lillepoodide valikus ka talvekuudel, olles alati valmis su kodu värskendava lillearoomiga täitma. Kreeka mütoloogia kohaselt lõi jumal Apollo hüatsindi, et mälestada enda armsamat Hyacinthust, kelle ta kogemata oma õnnetuseks teise ilma oli saatnud. Enim on levinud lillakas-sinised hüatsindid, kuid leida võib ka näiteks valgeid ja roosasid õisi.
  5. Nelgid

    Dianthus ehk nelk on ebaõiglaselt alahinnatud lill. Nad on kuidagimoodi suutnud ajapikku endale külge saada halvapoolse maine kui odav alternatiiv kuninglikule roosile. Õnneks proovivad floristid tänapäeval inimestele vastupidist tõestada ning need kaunid eritoonides lilled leiavad järjest tihedamini endale koha imelistes lillekimpudes, et oma hiilguses särada! Traditsiooniliselt sümboliseerivad nelgid armastust, lummust ja tähelepanu. Need lilled on ka sünnililleks jaanuaris sündinud inimestele.
  6. Roosid

    Roosidele ei ole vaja reklaami juurde teha, sest on ju kõigile teada, et roosid on elegantne lillevalik absoluutselt igaks sündmuseks. Peale selle on need lilled meile saadaval igal aastaajal. Punased roosid on saanud ülimaks armastuse sümboliks ning on perfektne valik valentinipäevaks, aastapäevaks või mis iganes muuks sündmuseks, mil soovime enda armastust väljendada. Need lilled on äärmiselt populaarsed ja nõnda armastatud, et rooside õrnu kroonlehti kasutatakse isegi parfüümide valmistamisel ning ka kulinaarias. Vali Interflorast välja uhke roosibukett ja telli lilled kulleriga koju!
  7. Jõulutäht

    Jõulud ei oleks jõulud ilma jõulutäheta. See punane taim on saanud justkui omaette jõulusümboliks ning toob piduliku ja rõõmsa pühademeeleolu igasse tuppa. Enamik meist ei tea, et jõulutähte ehk kaunist piimalille kasvab ka teistes toonides nagu kreemikas valge ja roosa, ent sügavpunane toon on neist kõigist ikka kõige populaarsem. Arvatakse, et kauni piimalille tähekujuline lehemuster sümboliseerib Petlemma tähte ning selle veripunane toon Jeesuse ristilöömise ohverdust. Jõulutäht õitseb kord aastas detsembrikuus, puhkedes õide täpselt jõulupühade ajaks.

Loodame, et need talvised lillesoovitused inspireerivad kodu hooajaliste lilledega kaunistama või innustavad sõpra pühadeks või sünnipäevaks lillekimbuga üllatama. Telli värsked lilled Interflora ja loe ka meie lillede hoolitsusjuhendit, et õied vaasis kaua silmailu pakuks.

Interflora soovib sulle kaunist pühadeaega!

Tutvu meie valikuga: