Hooajalised lillesoovitused sügiseks

Suvi oma värvika energiaga on justkui keeristorm meist üle käinud ning sügis oma rahulike hämarate õhtutega jälle kohale jõudnud. Oleme päikesest laetud ja veedame taas rohkem aega nelja seina vahel. Nüüd on ideaalne hetk välja otsida kõik villased pleedid, soojad sokid ja aromaatsed küünlad, et kodu õdusaks, hubaseks muuta.

Mõnusat meeleolu loovad ja head energiat toovad ikka värsked õied, mistõttu toomegi teieni sügishooajalised lillesoovitused, mida enda rõõmuks koju tuua või lähedastele kinkida.
Telli pildil olev kimp: Päikesekiir - floristi fantaasia.
Kõige parema valiku teed, kui eelistad oma lillekimbus värskeid hooajalisi lilli.

Meie soovitused sügiskuudeks endale koju või lähedastele kingituseks on:

Päevalilled

Kuldkollased päevalilled on viivad su hämaral sügispäeval tagasi sooja suveõhtusse, meenutavad kõiki suviseid päikselisi seiklusi ja tõstavad meeleolu. Päevalilled õitsevad juulist septembrini ning on valmis su koduseinte vahele hetkega head tuju tooma või kallile sõbrale lillekimbus värviteraapiat tegema!

Päevalillede ingliskeelne nimi “sunflower” on inspireeritud päiksest ja annab ideaalselt edasi päevalille imelist omadust enda õis alati päikese poole pöörata, et soojus ja valgus terve päev ikka temani jõuaks. See on vajalik meenutus ka meie igapäevaellu - kui tuju on nukker, siis veeda veidi aega päikese käes, lase tal end turgutada ning hea tuju tagasi tuua.

Krüsanteemid

Krüsanteemid on populaarsed aastaringselt, kuid sügisel paistavad nad eriti silma oma tummiste punaste, apelsinikarva ja kuldkollaste õitega. Tuues endaga kaasa energiat, elujõudu ja soojust.

Krüsanteem ei paku vaid silmailu, vaid ühel liigil on ka raviv omadus. Nimelt üheaastase Glebionis Coronaria õitest sobib teha teed, mis võib alandada vererõhku, on põletikuvastane ja leevendab valu. Kes ei tahaks külmal sügisõhtul ühte tassikest teed juua!

Madal mätashari / celosia

Need erilise välimusega kirevad lilled on iga sügisese kimbu staariks, teised lilled lausa kahvatuvad nende taustal. Õisi leiab kõikides sügistoonides, särtsakast oranžist sügava pruunikaspunaseni. Madala mätasharja krussis, kräsulised õied meenutavad veidral kombel ajukääre ja pehmed õied suisa paluvad pai ning garanteerivad tähelepanu. Celosiad sümboliseerivad julgust ja ilu, mistõttu on nad suurepärane valik eklektilistele ning julgetele indiviididele.

Mätasharjad õitsevad hilissuvest varasügiseni ning neid võib leida erilistest lillekimpudest septembri lõpuni.

Daaliad

Imekaunid, pea sümmeetriliste õitega daaliad püüavad pilke igas lillekimbus. Daaliatel on ka mitmeid eriliste, põnevate välimustega alaliike, mis on saadaval pea igas värvitoonis, erinevates suurustes ja kujudes. Igal värvitoonil on ka oma sümboolika.

Vali lillekimpu punased õied, mis sümboliseerivad armastust ja kirge, kui tahad kimbu enda kallimale aastapäevaks kinkida.

Või eelista hoopis roosat tooni, mis annab edasi õrnust, naiselikkust ja elegantsi. Valged õied on aga puhtuse, värskuse ja rahu sümboliks.

Daaliad õitsevad hilisjuunist kuni varajase detsembrini ning pakuvad nõnda rõõmu ja silmailu terve sügise jooksul, palju pikemalt kui enamik teisi lillesorte!

Astrid

Armsad tähekujulised astrid õitsevad augustist septembrini. Nende õied on enamasti violetsetes toonides ning kuldkollase südamikuga, sümboliseerides mõjuvõimu, ambitsiooni ja tarkust. Astreid sobib kinkida kõikidele septembrikuu sünnipäevalastele ning ühtlasi on nad ka nostalgiline lill iga koolijütsi lillekimbus.

Kreeka mütoloogia kohaselt sündisid astrid jumalanna Astraea pisaratest, kuna ta oli nii kurb, et taevas nõnda vähe tähti on. Ta pisarad kukkusid maa peale ning neist hakkasidki kasvama astrid, mis meenutavad taevatähti.

Anemoonid

Õrnad anemoonid õitsevad hilissuvest septembrini. Need pastelsed roosakad, lillakad õied sobivad hästi delikaatseteks lauakaunistuseks või naiselikku lillekimpu.

Anemoonide eripäraks on see, et nad sulgevad oma õied öösel ja avavad need jälle hommikul! Mistõttu on nad erilise sümboolikaga, esindades ootusärevust ja aja möödumist, ning tähendusrikkaks kingiks neile, kes ootavad olulisi uudiseid.

Telli pildil olev kimp: Sügisene päeva kimp.

Telli sügisene lillekimp Interflorast!

Meilt saad tellida päevakimbu, kus floristi lennukatest ideedest ja päeva parimatest õitest sünnib kaunis üllatus.

Päevakimbus kohtuvad sügisesed värsked õied ja rohelised ilulisad. Iga kimp on eriline ja kordumatu ning tehakse vastavalt floristi hetkeinspiratsioonile. „Väike, aga ilus“ üllatuskimp ehib pidulauda, „kuldne keskmine“ võidab südame ja „luksuslik“ jääb meelde eluks ajaks. Lase meil ennast üllatada!

Tutvu meie sügiskimpude valikuga: