Pulmakimbud

Kuidas valida sobiv kimp pulmadeks? Siin on meie soovitused.

Lilled lisavad pulmapeole ainulaadsust ja aitavad luua piduliku meeleolu, küll aga eeldab õigete lillede valimine ka mõningaid teadmisi, mistõttu ei tasu lilleostu kindlasti viimasele minutile jätta ning teha veidi eeltööd, milline kimp võiks pruutpaarile kõige paremini sobida. Kui soovid on selged, siis tasub nõu pidada floristiga.
Professionaalne lilleseadja aitab lillemaailmas orienteeruda ning paneb kokku just sinu eelistustest ja soovidest lähtuva kauni kimbu.

Selleks aga, et lillede valik sujuks lihtsamalt, jagame sinuga mõningaid olulisi soovitusi ja näpunäiteid millele lillede valikul eelnevalt tähelepanu pöörata ning kuidas leida just need õiged.

Milline on pulmakimpude hea tava?

Traditsiooniliselt kingitakse pruutpaarile alati paaritu arv õisi, seda peetakse õnnetoovaks. Kuna pruudikimp on tähtsaim kimp pulmas, võiksid teised kingitavad kimbud jääda alati pigem tagasihoidlikumaks, et pruudikimpu mitte varjutada. Seepärast on soovituslik eelistada veidi vaoshoitumaid kompositsioone ning pehmeid värvitoone.

Mis värvi lilli valida?

Värvi valikul soovitame lähtuda nii pruutpaari ja pruutneitsite riietusest kui ka pulmapeo üleüldisest stiilist ja värvitoonidest. Nii saad kindel olla, et valitud lilled sobivad ideaalselt ka ülejäänud interjööriga ega torka erinevuse tõttu liialt silma. Lisaks tasub teada, et igal värvitoonil on ka oma tähendus ja sümboolika, mida samuti lille valikul silmas pidada.

Traditsiooniliselt sümboliseerib punane värv armastust, romantikat ja julgust.

Roosa seevastu aga õrnust ja naiselikkust ning elegantsi. Valge on aga puhtuse, nooruslikkuse, värskuse ja rahu sümboliks. Tihti eelistatakse pulmakimpudes pastelseid ja kreemikaid toone, milles ühtaegu nii õrnust ja elegantsi kui ka puhtust ja värskust.

Milliseid lõikelilli eelistada?

Kõige traditsioonilisemaks pulmalilleks läbi aegade olnud roos. Roosid on efektsed nii lõikelillena, kimbu sees kui ka peokoha dekoratsioonidesse põimituna. Laia värvipaletiga roosivalik pakub midagi igale maitsele - õrnadest pastelsetest toonidest särtsaka punaseni. Ettevaatlik tasub olla vaid okastega, mis võivad ootamatult kleidi külge takerduda, tekitades pahaaimamatult palju segadust. Seepärast on soovituslik paluda lilleseadjal okkad võimalike ebamugavuste ennetamiseks eemaldada.

Rooside kõrval on populaarsuselt teisel kohal aga lopsakad ja lõhnavad pojengid. Need lopsakate õitega suursugused lilled sobivad nii dekoratsioonidesse kui ka pruudikimpu kaunistama. Lisaks täidavad nad peoruumi meeldiva lillelõhnaga. Samuti on populaarseks valikuks nii kaunid kobarroosid, elegantsed liiliad, preeriakellad kui ka erinevad hooajalised õied nagu karikakrad ning rukkililled.

Millist rolli mängib lillede valikul pulmapeo asukoht?

Lilled peaksid sobituma pulmapeo asukoha ja temaatikaga, mistõttu tasub alati võimalusel detaile täpsustada selleks, et teha parim valik.

Looduslähedasse pulmakimpu sobib hästi põimida erinevaid kodumaiseid ja hooajalisi õisi nagu karikakrad ja rukkililled, glamuursemat sorti mõisapulma sobivad rohkem aga soliidsemad valikud nagu roos ja pojeng. Kindlasti tasub ka sel puhul floristiga nõu pidada, kes aitab valida just sobivad õied.

Telli pildil olev kimp - Kuupaiste serenaad.

Kuidas erinevad pulmakimbud suvisel ja talvisel ajal?

Erinevate aastaaegade puhul on peamiseks erinevuseks lillede kättesaadavus ning seeläbi ka nende hind. Kui klassikalised roosid on saadaval aastaringselt, siis hooajaliste lillede kasutamine talvistes pulmakimpudes võib osutuda üleootuste keeruliseks ning ka kulukaks. Seepärast on lillede valikul oluline lähtuda ka aastaajast.

Kodumaised hooajalised karikakrad sobivad ideaalselt suvisesse pulma, kuid talvisel ajal võiks eelistada näiteks roose. Värvikad tulbid ja erksad nartsissid, gerberad või suurejoonelised pojengid on suurepärane valik aga kevadise pulma puhul.

Kuidas sünnivad Interflora pulmakimbud?

Kõik Interflora kimbud on suure hoole ja armastusega valminud meie oma floristide käe all, soovist pakkuda alati parimat elamust ja luua erilisteks sündmusteks rõõmu ning elevust. Iga sündmus ja tähtpäev on eriline ning niisamuti on seda ka iga käsitööna valminud kimp.

Tutvu Interflora kimpudega lähemalt - Interflora pulmakimbud

Kasutatud kirjandus: