Jõulutäht: Ajatu jõulukink ja mitmekülgne sisustuselement

Pühad on ukse ees ja peagi kerkib päevakorda küsimus – milline on täiuslik jõulukink? Keset siginat-saginat võid ootamatult leida ennast jahtimas viimasel hetkel ideaalset, nutikat, aga ka soodsat kingitust, millega oma lähedaste silmad särama panna.

Astu võluvasse jõulutähtede maailma! Need ikoonilised jõululilled ei ole ainult suurepärased kingitused, vaid ka mitmekülgsed sisustuselemendid, millega kodu pühadeks kaunistada. Piilume koos jõulutähtede välimäärajasse, kust leiad lummava valiku jõulutähti – nagu klassikaline punane jõulutäht, hooldusjuhised, sh jõulutähe kastmine ja õige mulla valimine. Sukeldume ka loomingulistesse pühadekaunistustesse, sh kuidas teha pilkupüüdev lilleseade jõulutähega.

Täiuslik jõulukingitus: jõulutäht

Kui otsid täiuslikku jõulukinki, siis vähesed meened suudavad konkureerida jõulutähe lummava iluga. Need ikoonilised jõululilled ei ole ainult pilkupüüdvad, vaid sümboliseerivad ka pühade spirituaalset olemust. Jõulutähe erkpunased õied ja säravrohelised lehed toovad igasse ruumi pühade meeleolu. Mis peamine, jõulutäht on taskukohane kingitus, mis ei tee ilu osas järeleandmisi!

Jõulutähe sordid: ära piirdu vaid punasega!

Jõulutähel on veel teinegi nimi – kaunis piimalill. Nii võid neid kirjandusest ka selle nime alt leida. Kuigi klassikaline punane jõulutäht on kõige populaarsem valik, on jõulutähtede maailm palju mitmekülgsem. Kõige erilisemad sordid on täpilised, tuttavamad aga roosade, valgete ja marmorjate õitega (mis tegelikult on hoopis kõrglehed, õiged jõulutähe õied on väikesed ja lehtede vahel peidus). Igal jõulutähel on oma võluv külg, mida saab kodu kaunistamisel sinu ja lähedaste eelistusi silmas pidades arvesse võtta.

Olulisimad näpunäited jõulutähe hooldamiseks

Selleks et sinu jõulutäht püsiks sama elujõuline kogu hooaja, on väga tähtis teda õigesti hooldada.

  • Jõulutähe kastmine: jõulutähed eelistavad, et muld oleks ühtlaselt niiske, kuid mitte vettinud! Jälgi, et kastmiskordade vahel jõuaks mulla ülemine kiht ca 2,5 cm ulatuses kuivada. Vala alustassil olev liigne vesi alati ära, et vältida juuremädanikku.
  • Jõulutähe muld: hästi kuivenev muld (turbasubstraat), mida on rikastatud loodusliku väetisega, on sinu jõulutähe kauni välimuse jaoks esmatähtis. Hea pinnas tagab taimele õige õhutuse ja niiskuse tasakaalu.
  • Valgus ja temperatuur: jõulutäht õitseb eredas valguses, aga talle ei meeldi otsene päike. Seetõttu paiguta ta valgusküllase akna lähedusse. Päeval olgu temperatuur 18-24 °C, öösel veidi jahedam.

Lähene jõulutähele loominguliselt – jõulutäht kodukaunistuses!

Jõulutäht ei ole ainult suurepärane jõulukink, vaid ka meeldiv abimees ruumikaunistamisel, lisades pühadehooaega elegantseid noote. Pakume sulle mõne loova viisi, kuidas siduda jõulutäht ülejäänud pühadekaunistustega.

  1. Jõulutäh(t)elepanu magnet: Pane jõulutähed erineva suuruse ja kõrgusega pottidesse ning säti need laua keskele nii, et need oleks sinu jõululaua keskpunktiks.
  2. Jõulutäht kuuseehteks: Säti mini-jõulutähed kergetesse pottidesse, kaunista paelakeste, pärlite või muu meelepärasega ja riputa kuusele. Veetlevad jõulutähe-ehted loovad sinu jõulupuule värske ja pühaliku ilme.
  3. Jõulutähtedest pärg: Meisterda kuuse- või männiokstest pärg, mis ehi jõulutähtede õite ja pühadevärvi paelaga. Riputa uksele või kaunista pidupäevalaud, et ka sinu külalised saaksid jõulurõõmust osa.
  4. Jõulutähe vanik: Punu jõulutähed koos vilkuvate tulukestega kuusevanikusse – see paneb toa efektselt särama. Ehi jõulutähevanikuga kaminasimss või keeruta ümber trepikäsipuu, et luua veelgi maagilisemat meeleolu.

Saada jõulutäht mugavalt sõbrale või telli koju!

Ideaalse jõulutähe saatmine pole kunagi olnud mugavam! Meie lillekulleriga võid jõulutähe saata hõlpsasti oma lähedastele, isegi kui nad on sadade kilomeetrite kaugusel. Pakume ka rahvusvahelist lillede saatmise teenust, mis muudab pühaderõõmu jagamise sõprade ja perega üle kogu maailma lihtsaks.

Kingi sel aastal ajatut ilu jõulutähega. Ehtigu jõulutäht pühadelauda, olgu särav jõulukingitus või nutikas kodukaunistus – rõõmu ja soojust lisavad jõulutähed igasse koju.

Seotud jõulutooted: